Ambasadori govore: “Španija – danas i sutra”

espana
Ambasadori govore – Nj.E. Miguel Fuertes Suarez, ambasador Španije
11/12/2017
Holokaust2018
Konferencija Stradanje Srba, Jevreja, Roma i ostalih na teritoriji bivše Jugoslavije”
23/01/2018
Prikaži sve
32_resize-2

Današnji, topli mediteranski duh na naše Fakultete, u okviru serijala poseta ambasadora u RS, “Ambasadori govore”, dugujemo Njegovoj Ekselenciji, Ambasadoru Kraljevine Španije, gospodinu Miguel Fuertes Suarezu.

Kada kažemo Španija, obično pomislimo na zemlju sunca i osmeha, osetimo ritam flamenka, toplinu mediteranske klime, opojni ukus vina i sangrije, koridu, šunku, Salvadora Dalija, Pikasa, Miroja, Muzej Prado, Gerniku i nezaobilazni – fudbal. O svemu ovome, ali i o prošlosti, današnjici i budućnosti ove lepe zemlje govorio je uvaženii gost, koji je istakao da je cilj svakog ambasadora da što bolje “proda” svoju zemlju, a čini se da to njemu danas nije bilo teško.

Gospodin Ambasador je govorio o geografiji, kulturi, istoriji, turizmu, o mladima i obrazovanju. Naravno, dao je i poseban osvrt na dnevnu politiku, koja opterećuje poslednjih nekoliko meseci Kraljevinu Španiju. Najljubaznijim rečima se osvrnuo i na podršku koju naše dve države, Srbija i Španija, nesebično pružaju jedna drugoj, što je pozdravljeno gromoglasnim aplauzom.

Najljubaznije se zahvaljujemo se njegovoj ekselenciji, gospodinu Miguel Fuertes Suarezu, na izdvojenom vremenu i na održanom predavanju. Bila je čast, privilegija i zadovoljatvo biti danas prisutan na ovom izuzetnom predavanju.