dd0015_resize
Promovisana nova generacija diplomaca Fakulteta za poslovne studije i pravo
22/05/2017
Slika-1200x600-px
Такмичење у симулацији суђења
09/09/2017
Prikaži sve
CiscenjeSave2017

Održana je prva ekološko-rekreativna manifestacija „Dan za zdravlje svih reka“

U subotu 3. juna 2017. godine Fakultet za poslovne studije i pravo, Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda je organizovao svoju prvu ekološko-rekreativnu manifestaciju „Dan za zdravlje svih reka“, a povodom Međunarodnog dana reke Save. Manifestacija je održana uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Republičke direkcije za vode i Međunarodne Savske komisije.

Manifestaciju su podržali: JP Srbija vode, JP Gradsko zelenilo i JP Gradska čistoća. Sponzor manifestacije je bila i kompanija Rauch, čiji su proizvodi pomogli u osveženju svih prisutnih.

Manifestacija je organizovana kroz dve akcije. Jedna je bila – čišćenja priobalja reke Save, ali i same reke Save na potezu od Starog železničkog pa do Brankovog mosta. U ovoj akciji je sakupljeno više od 26 vreća sa otpadnim materijalom različitog porekla. Prikupljen i razvrstan otpad je predat radnicima JP Gradska čistoća. U našoj nameri da na dan reke Save, bar na jednom malom potezu učinimo našu lepu reku malo zdravijom a okruženje sa priobaljem – lepšom, pomoglo nam je JP Srbija vode, koja nam je ustupilo čamac sa kompletnom opremom da ovu akciju izvedemo i sa teže pristupačne strana – sa vode. Rame uz rame učenici naše srednje škole, asistenti i profesori na čelu sa emeritusom prof. dr Životom Radosavljevićem, u dobrom raspoloženju učinili su ovaj dan izuzetno lepim i korisnim.

U drugoj akcija, gde su nam se priključili članovi biciklističkog udruženje „Ciklonaut“ iz Beograda. Oni su svojom biciklističkom rekreativnom vožnjom po novobeogradskim biciklističkim stazama na potezu Savski kej, Staro sajmište, Novi Beograd, Blok 45 i nazad, svuda gde su prolazili privlačili pažnju prolaznika i šetača. Na njihovim majicama je pisao naš slogan: „Danas je Beograd čistiji a naše reke zdravije“, što je i bio cilj današnje manifestacije da podizanjem svesti stanovnika Beograda o stanju u životnoj sredini učinim naš grad lepšim

Kada smo napuštali ova prostor na obali reke Save, iza nas je ostala, jedno malo parče čiste obale, onakve kave zaslužujemo i mi i reka Sava.

Vidimo se na nekoj novoj obali, livadi ili ulici.