Gostujuće predavanje iz predmeta Mikroekonomija
11/05/2018
Stručna praksa sa studentima OAS Pravo
14/05/2018
Prikaži sve

Praktičnu nastavu iz predmeta Engleski jezik, studenti našeg fakulteta su, u pratnji profesorke Biljane Vasev, sproveli na sasvim drugačiji način. Predvođeni stručnim turističkim vodičem, u pešačkoj turi na engleskom jeziku, studenti su mogli da čuju najpre najinteresantije detalje o spomeniku knezu Mihailu, a zatim se kolona studenata uputila ka boemskoj četvrti – Skadarliji, najstarijem delu grada sa otomanskim nasleđem. Studenti su posetili i najstariju kuću u Beogradu, džamiju, a prošavši pored zoološkog vrta, uputili su se kroz Kalemegdan do tvrđave i Pobednika, simbola grada Beograda. Studenti su iskoristili vedar dan da se fotografišu sa pogledom na ušće Dunava i Save, a obilaskom Saborne crkve i Kafane “?”, ova pešačka tura je zaokružena.

U nastavku  fakultetskih vannastavnih aktivnosti iz predmeta Ruski jezik, studenti Fakulteta su sa profesorkom ruskog jezika, Slavicom Arsenović, obišli Kalemegdan, sa obilaskom turisitičkih kulturno-istorijskih znamenitosti.

Svaki učesnik je u okviru svog zadatka, na temu „Pokaži šta znaš“, u ulozi turističkog vodiča, upoznao grupu sa zadatom temom. U pokušaju da pričaju na drugom stranom jeziku, studenti su obraćali pažnju na red reči u rečenici, glagolsko vreme i pojedinačne delove govora, prečišćavajući govor, što je dovelo do jasnije komunikacije.

Upotreba drugog stranog jezika zahteva trud koji pospešuje tačnost, razradu, originalnost i dosetlјivost, četiri skale koje se mere u standardnim testovima kreativnosti. Naši studenti su svojim učešćem u ovom projektu pokazali da su na dobrom putu napredovanja na ovoj skali.