Promovisana nova generacija diplomaca Fakulteta za poslovne studije i pravo

mauthauzen
FPSP NA KOMEMORACIJI U MAUTHAUZENU – DA SE ZLOČIN NIKADA NE ZABORAVI!
22/05/2017
dv2
NAŠI PROFESORI NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI U PODGORICI
26/05/2017
Prikaži sve
dd0015_resize

Promovisana nova generacija diplomaca Fakulteta za poslovne studije i pravo

U sedištu Fakulteta za poslovne studije i pravo, u Beogradu, 20.maja 2017. godine, promovisana je nova generacija diplomaca našeg Fakulteta. Uz neizostavnu studentsku himnu „Gaudeamus Igitur” („Radujmo se!”) započela je današnja ceremonija svečanog uručivanja diploma našim diplomiranim pravnicima, ekonomistima, menadžerima i menadžerima bezbednosti.

U životu svakog čoveka postoji nekoliko važnih datuma i događaja. Jedan od značajnijih je svakako završetak fakulteta. Ovaj događaj je veliki dan za one koji su završili fakultet, za njihovu decu, ali i roditelje, odnosno za državu. Porodica ali i obrazovne institucije u  najvećoj meri opredeljuju i budućnost mladih ljudi.

Diplomirani pravnici, ekonomisti, menadžeri i menadžeri bezbednosti koji su upravo primili svoje zaslužene diplome zauzimaće značaja mesta u našem društvu. To je veliko bogatstvo za društvo ali i za ove mlade ljude koji sa sobom nose znanja koja su stekli tokom studiranja. To je jedina privatna svojina kojom se raspolaže, jer se sve može oduzeti, konfiskovati ili ukrasti, ali, znanje, iskustvo i veštine, jedino ne mogu oduzeti. Znanje se može ponekad i marginalizovati, ali ipak, ono je vrednost koja nadmašuje čak i značaj prirodnih resursa.

Dekan Fakulteta prof. dr Milan Radosavljević se obratio svim prisutnima a pre svega našim diplomcima, zbog kojih je i upriličena današnja ceremonija. Reči dekana, na čast i ponos su upućene diplomcima ali i njihovim najbližima, njihovim ponosnim roditeljima, sestrama i braći, momcima i devojkama kao i njihovim prijateljima. Profesor Radosavljević je istakao, da baš danas imaju pravo da izaberu šta od svo života žele. Od danas, primljena diploma omomućava diplomcima da počnu da veruju i ostvarenje svojih snova. Posavetovao ih je da ne dozvole svojim snovima da budu ograničeni. „Slava je ono što se mora osvojiti – ali se čast ne sme izgubiti“, – rekao je profesor Radosavljević. Podsetio je sve prisutne u sali na čuveni, ali i najkraći govor, koji je Vinston Čerčil održao svršenim studentima Univerziteta Oksford. Rekao je samo kratko: “Don’t give up” („Ne odustajte“), što bi i bila jedna od poruka današnjoj generaciji diplomaca. I još nešto je poručio: „Ne zaboravite, ovo će zauvek biti vaš fakultet, i verujte da ćemo na to mi biti ponosni, a i vi i fakultet.“

U nastavku programa nakon pozdravne reči dekana Fakulteta, sa kratkim dramskim formama, predstavili su se i naši učenici Osnovne škole „Kosta Vujić” i učenici Srednje pravno-ekonomske škole „Ušće“.

Hvala svim diplomcima što su uložili sve napore da steknu potrebna znanja i veštine, na koje će i njihov Fakultet biti ponosan.