Sporazum o saradnji Fakulteta za poslovne studije i pravo Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ u Beogradu i Fakulteta za bezbednost – Skoplje, Univerziteta „Sv.Kliment Ohridski“ – Bitolj

Dana 08.06.2017.godine u prostorijama Fakulteta za poslovne studije i pravo Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu, potpisan je Sporazum o saradnji sa državnim Fakultetom za bezbednost iz Skoplja, Univerziteta „Sv. Kliment Ohridski“ – Bitolj (R. Makedonija).

Delegaciju Fakulteta za bezbednost iz Skoplja činili su: Prof.dr Oliver Bačanović, dekan, prof.dr Nikola Dujoski, prodekan i kandidat za dekana i gospođa Snežana Misoska, vanredni profesor i prodekan za finansije. Naš Fakultet su predstavljali emeritus prof.dr Života Radosavljević, prof.dr Milan Radosavljević, dekan  i prof.dr Božidar Forca.

Sporazum, na srpskom i makedonskom jeziku, u ime ove dve visokoškolske ustanove su potpisali dekani prof.dr Oliver Bačanović i prof.dr Milan Radosavljević.

U srdačnom razgovoru tokom potpisivanja sporazma, članovi obe delegacije su se međusobno informisali o radu fakulteta, kao i o mogućim oblicima buduće saradnje. Nedvosmisleno je zaključeno da je potpisani Sporazum o saradnji uvod u plodotvornu saradnju na obostranu korist. Prva aktivnost u kojoj će fakulteti ostvariti neposrednu saradnju, jeste učešće profesora Fakulteta za bezbednost iz Skoplja u NIR Projektu i izradi zajedničke Monografije međunarodnog značaja, koja se ove godine realizuje na našem Fakultetu pod naslovom „Uporedna analiza sistema bezbednosti zemalja okruženja: sličnosti, razlike i kooperativnost“.