POZIV ZA STUDENTE

Idealna prilika za mlade ekonomiste da dođu do prvog posla

Iskusite brz i dinamičan razvoj karijere – Prijavite se za učešće u programu Global Graduate

Drage koleginice i kolege,

Brz napredak u karijeri i to za samo 18 meseci, sticanje međunarodnog radnog iskustva, unapređivanje veština upravljanja projektima, mentorstvo, kompetitivna zarada. Ovo su su samo neke od mogućnosti i benefita programa Global Graduate (GGP) koji je pokrenula kompanija BAT s ciljem da mladim osobama sa završenim osnovnim ili master studijama iz oblasti finansija, ekonomije, biznisa, menadžmenta i srodnih oblasti, pruži priliku da naprave svoj prvi značajni korak u profesionalnoj karijeri. Prijave za sve mlade ekonomiste iz Srbije su već otvorene, i svi zaineresovani imaće priliku da se prijave do 21. jula.

Šta je program GGP?

Prvo radno mesto predstavlja svojevrsnu „odskočnu dasku”, i od ključne je važnosti za izgradnju uspešne profesionalne karijere. Upravo zato je BAT pokrenuo GGP, internacionalni razvojni program, koji pruža osnovu za razvoj važnih menadžerskih, liderskih, operativnih i poslovnih veština na samom početku sticanja radnog iskustva.

Reč je o osamnaestomesečnom, brzom razvojnom projektu koji mladima pruža mogućnost da rade u kancelarijama kompanije u Beogradu, na poziciji koja predstavlja kombinaciju pravog posla i strukturisanog razvojnog programa kroz stručne treninge. Na taj način, pored toga što će steći veoma važno radno iskustvo, doći do svoje prve menadžerske pozicije, raditi sa talentovanim profesionalcima iz celog sveta, mladi dobijaju i priliku da doprinesu stvaranju pozitivnih promena. 

Benefiti koje ostvaruje učesnik GGP programa

Samo neki od benefita ovog projekta su kompetitivna zarada, godišnji bonus, rad pod supervizijom posvećenog mentora, raznoliki timovi spremni da čuju ideje novih generacija, treninzi usmereni na liderstvo.

Idealna prilika za profesionalni razvoj

 

Talentovane mlade osobe koje postanu deo ovog programa dobijaju priliku da brzo napreduju u karijeri. U toku trajanja programa, moći će da se upoznaju sa različitim poslovnim funkcijama kroz rotacije što omogućuje sticanje vrednog iskustva.

Treneri i mentori pobrinuće se za pružanje podrške tokom čitavog trajanja projekta. Dodatno, otvaraju se prilike za sticanje međunarodnog iskustva, otvaraju vrata globalne mreže lidera, kao i učestvovanje u vrhunskom globalnom treningu za liderstvo.

Koje uslove kandidati treba da ispune?

Pored toga što kandidati treba da imaju završene osnovne ili master studije iz oblasti finansija, ekonomije, menadžmenta ili drugih srodnih oblasti, potrebno je da njihovo radno iskustvo ili ono stečeno na praksama, nije trajalo duže od tri godine. Za ovu poziciju potrebna je osoba koja je ambiciozna, motivisana, proaktivna, sa razvijenim veštinama, spremna da inspiriše druge i da se poveže sa poslovnim partnerima na svim nivoima.

Pristup rešavanju problema treba da bude analitički i kreativan, a stečeno međunarodno iskustvo smatra se kao prednost. Pored prethodno navedenog, neophodno je napredno znanje engleskog i srpskog jezika, poznavanje rada u Microsoft Excel i Microsoft Power Point programima, kao i važeća vozačka dozvola kategorije B.

Mladim ljudima su potrebne prilike koje će im omogućiti da uče, ali i da ispolje svoj talenat i pokažu svoje znanje. Upravo je program GGP idealna prilika za tako nešto. Prijave su otvorene, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka: Careers.bat.com ili LinkedIn.

 

Naš student Andrija Lazarević odbranio je master rad sa najvišom ocenom

 

Dana 05.07.2023.

na Fakultetu za poslovne studije i pravo u Beogradu, student master studija

Andrija Lazarević

je uspešno odbranio master rad sa najvišom ocenom, na temu:

 

"Stečaj kao opravdan razlog za raskid ili otkaz profesionalnog ugovora u fudbalu i registraciju fudbalera izvan registracionog perioda"

 

pred Komisijom u sastavu: 

Prof. dr Života Radosavljević - predsednik komisije
Fakultet za poslovne studije i pravo
Univerzitet „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu


Prof. dr Milan Milošević - mentor
Fakultet za poslovne studije i pravo
Univerzitet „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu

 

Čestitamo i želimo uspešnu akademsku karijeru!!!

ПОЗИВ НА РАДИОНИЦУ И ПАНЕЛ У НАУЧНОМ КЛУБУ: „АИ ПОД ЗВЕЗДАМА“

Позивамо вас да нам се придружите на овом интересантном и интерактивном догађају где ћемо се упознати са основама генеративне вештачке интелигенције. Истражићемо значај великих језичких модела и њихов потенцијал кроз дискусију, размењујући идеје о могућностима и ограничењима модела као што је ChatGPT. Такође, разговараћемо о утицају ових модела на друштво, као и њиховим етичким аспектима.

Радионица ће бити одржана у среду, 5. јула, у 14 часова и отворена је за све узрасте, а посебно је корисна за оне заинтересоване за могућности и ограничења ових модела.

Предавачица: др Даница ДеспотовићData Scientis

На кафе панелу, у петак, са почетком у 18.30 часова, ћемо расправљати о употреби вештачке интелигенције (АИ) у јавном сектору у Србији и глобално. Разговараћемо о потенцијалима и ограничењима ове технологије да оптимизује управљање, побољша приступ услугама и постави нове стандарде одговорности. У дијалогу са стручњацима из ове области, сазнајте да ли је могуће усмерити АИ ка добробити грађана и креирати јавни сектор какав заслужујемо, или је то само илузија.

Панелисти: Тијаго Пеишото (Tiago C. Peixoto), експерт за јавни сектор у Светској банци, Слободан Марковић, саветник за дигиталне технологије у програму Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији, Бобан Стојановић, редовни професор на Институту за математику и информатику Природно-математичког факултета у Крагујевцу и Бранка Анђелковић, кооснивачица и програмска директорка Центра за истраживање јавних политика у Београду.

Панел дискусија ће се водити на енглеском језику, а улаз је слободан за све посетиоце.

Пријавите се за радионицу и панел ОВДЕ.

Naš student Stefan Zimonjić odbranio je doktorsku disertaciju

 

Dana 29.06.2023.

na Fakultetu za poslovne studije i pravo u Beogradu, student doktorskih studija

Stefan Zimonjić

je uspešno odbranio doktorsku disertaciju na temu:

 

"Ekonomsko-pravni aspekti privatizacije prehrambene industrije i uticaj na privredni razvoj Srbije"

 

pred Komisijom u sastavu: 

prof. dr Milan Radosavljević - predsednik komisije
Fakultet za poslovne studije i pravo
Univerzitet „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu


prof. dr Milica Kaličanin - mentor
Fakultet za poslovne studije i pravo
Univerzitet „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu


prof. dr Dragana Vojteški Kljenak - član
Visoka škola za poslovnu ekonomiju i
preduzetništvo u Beogradu


doc. dr Vanda Božić - član
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe
Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu

 

Stefan Zimonić je doktorske studije upisao 2016. godine i nakon 7 godina vrednog rada uspešno ih je okončao,

Čestitamo i želimo uspešnu akademsku karijeru!!!

EU nedelja mogućnosti

EU nedelja mogućnosti je jedinstvena serija događaja koji pružaju građanima Srbije priliku da po prvi put na jednom mestu saznaju sve što ih zanima o dostupnim fondovima i iskoriste prilike za realizaciju svojih ideja.

Sesije i debate se održavaju u tri grada: Beogradu, Nišu i Novom Sadu i obuhvata različite oblasti – Ekonomiju, biznis, obrazovanje, mlade, sport, kulturu, medije, civilno društvo, lokalni razvoj, zelenu tranziciju, poljoprivredu. Zainteresovan / zainteresovana si? Prijavi se, lako je i besplatno.

 

 

Kliknite na link za više informacija https://eumogucnosti.rs/

 

Poklon knjige profesora sa univerziteta Union - Nikola Tesla iz Beograda

Projekat SECURE (Sustainable Careers for Researcher Empowerment)

Otvoren konkurs Battle of Minds posvećen mladima sa inovativnim idejama

POZIV ZA STUDENTE

Otvoren konkurs Battle of Minds posvećen mladima sa inovativnim idejama

Drage koleginice i kolege,

Mladi iz Srbije sa preduzetničkim rešenjima za kreiranje održive budućnosti moći će i ove godine da učestvuju u globalnom programu Battle of Minds za koji će prijave na konkurs biti otvorene do 30. juna. Takmičenje je pokrenuto s ciljem da se studentima i onima koji su diplomirali u prethodnih pet godina pruži prilika za stvaranje pozitivnih promena i osvajanje vrednih nagrada. Najboljima na lokalnom nivou sleduje novčana nagrada ili stručna praksa u kompaniji BAT, dok će pobednici na globalnom nivou dobiti čak 50.000 funti.

Kompanija British American Tobacco (BAT) jednom godišnje organizuje ovo takmičenje u kom naša zemlja učestvuje po četvrti put. Pored Srbije, takmičiće se još 30 zemalja iz celog sveta čiji timovi treba da imaju najmanje dva, a najviše četiri člana. Zadatak takmičara jeste predstavljanje inovativne ideje za rešavanje Environmental Social and Governance, odnosno ESG izazova.

Četiri ESG izazova

Nakon što formiraju svoje timove, takmičari treba da odaberu jednu od četiri zadate teme programa, a ove, 2023. godine, to su: tehnologija, ekologija, energetika i inkluzija. Potom je potrebno da osmisle i predstave svoje biznis rešenje u PowerPoint ili PDF formatu, a postoji i mogućnost slanja propratnih Excel, Word, JPEG i drugih dokumenata.

Tehnološki izazov podrazumeva upotrebu najnovijih tehnologija današnjice, kao što su veštačka inteligencija, proširena i virtuelna stvarnost, u svrhe kreiranja održivijeg sveta. Od održive poljoprivrede do eko ambalaže - takmičari koji odaberu ekološki zadatak treba da osmisle šta bi uradili kako bi smanjili emisije ugljen-dioksida. Učesnici zainteresovani za oblast obnovljive energije mogu kreirati inovaciju koja bi našu planetu učinila „zelenijom”. Poslednji izazov odnosi se na pronalaženje rešenja za kreiranje inkluzivne kulture na radnom mestu kroz primenu tehnologija i inovacija.

Šta rešenje treba da sadrži?

Tim treba da pripremi kratak uvod o tome ko su njegovi članovi, koji izazov je odabrao i zašto, kao i šta ideja ili proizvod koji je kreirao predstavlja. Potrebno je predstaviti problem koji takmičari žele da prevaziđu, a potom i rešenje. Bitan segment prezentacije je i usklađenost proizvoda sa tržištem, odnosno da li postoje informacije koje ukazuju na potrebu predloženog rešenja.

Učesnici bi kroz istraživanje pokazali ko je potencijalna konkurencija ili kako će se industrija koju su odabrali razvijati u budućnosti. Potrebno je uočiti i predstaviti na koji način rešenje doprinosi unapređenju ESG uticaja. Takođe, ovaj biznis projekat mora da ima i segment o načinu finansiranja. Kao poslednji korak, na red dolaze detaljne informacije o timu, odnosno njihove biografije.

Ideje ocenjuju lokalni timovi među kojima su menadžeri kompanije BAT. Pri ocenjivanju, oni će se usredsrediti na kvalitet predložene ideje, prezentacije, ali i liderske veštine takmičara. U slučaju da se rešenje pokaže kao uspešno, tim nastavlja takmičenje na regionalnom nivou, gde predstavlja svoju zemlju.

Svi zainteresovani se mogu registrovati putem sledećeg linka, gde ujedno mogu saznati više o samom takmičenju - About the competition

Poziv za studentsku konferenciju CEPS

Poziv za FTN Challenge takmičenje

 

FTN Challenge je takmičenje koje organizujemo po 16. put i namenjeno je studentima svih fakulteta na teritoriji Republike Srbije. Ove godine će se održati 18. i 19. marta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. 

Studenti imaju priliku da razviju svoje znanje i da se oprobaju u tri discipline, a to su Case study, Elevator pitch i Debata. Timovi koji zauzmu jedno od prva tri mesta, u nekoj od disciplina, dobijaju novčane nagrade. Učestvovanje je potpuno besplatno.

Više informacija o samom takmičenju možete dobiti na linku https://www.estiem.rs/ftn-challenge-2/. 

 

Link za prijavu: http://shorturl.at/ntwCN

 

Displaying 1 - 10 (of 34 posts)
Displaying 1 - 10 (of 34 posts)