Promocija nove generacije Diplomaca
Promocija nove generacije Diplomaca

Danas je na Fakultetu za poslovne studije i pravo promovisana nova generacija diplomaca: diplomiranih pravnika, diplomiranih ekonomista, diplomiranih menadžera i diplomiranih menadžera bezbednosti. Naša svečana sala je bila puna do poslednjeg mesta, a osim brojčane popunjenosti, čitav prostor je bio prepun emocija – ponosni diplomci, ponosni roditelji, ponosni supružnici, ponosna deca i ponosan čitav kolektiv Fakulteta za poslovne studije i pravo. Svi svesni da imamo na šta da budemo ponosni – na još jednu generaciju koja je sa našeg Fakulteta izašla osposobljena za rad, sa “dozvolom za dalje učenje”, kako je rekao Dekan Fakulteta, prof. dr Milan Radosavljević.

Na početku same svečanosti, ispred osnivača, Integrisanog obrazovnog sistema za prirodne i društvene nauke, prisutnima se obratio predsednik ovog sistema, emeritus prof. dr Života Radosavljević. On je diplomcima ispričao kratku istoriju ovog sistema i Fakulteta za poslovne studije i pravo, koji je mala, ali probrana ekipa, preuzela i pokrenula pre nešto više od 10 godina. Za ovaj period stigli smo od “nemoguće misije”, kako su ovu akviziciju mnogi krstili, do uspešnog, prepoznatljivog Fakulteta koji uživa ugled naučne i stručne javnosti. Emeritus se diplomcima zahvalio za poverenje koje su ukazali ovom Fakultetu, pozvao ih na dalji rad i učenje i stvaranje “jedine lične imovine koju vam niko ne može oduzeti”.

Diplomce je zatim pozdravio Dekan Fakulteta, prof. dr Milan Radosavljević. On je diplomcima poručio da su sve muke na koje su ih profesori, asistenti i saradnici u nastavi stavljali, bile u funkciji razvoja svakog pojedinog diplomca i zamolio da, sada, kada imaju dozvolu za dalje učenje, istu iskoriste i nastave na putu znanja, do najvećih visina. “Na svom putu samo idite napred, ali ne zaboravite da se obraz mora sačuvati”.

U nastavku programa, diplomce su zabavili najmlađi članovi Integrisanog obrazovnog sistema – učenici Osnovne škole “Kosta Vujić” kao i učenici Srednje škole “Ušće”.

Bio je ovo još jedan dan za pamćenje na našem Fakultetu! Pozdravljamo naše diplomce, očekujemo ih na daljim studijama i želimo svu sreću u životu!