Nova generacija studenata sa svojim diplomama u rukama!
Nova generacija studenata sa svojim diplomama u rukama!

Prostorije našeg Fakulteta su u subotu, 26.05.2018. bile male da prime novopromovisane diplomce i njihove roditelje, bračne partnere, njihovu decu, momke i devojke i sve druge koji su im prethodne četiri godine “čuvali” leđa. Kao i u vreme kada su studirali, potrudili smo se da našim diplomcima budemo dobri i posvećeni domaćini. Želeli smo se im ovaj dan, kada su u svečanim togama i sa fakultetskim kapama na glavi primili svoje diplome i kada su promovisani u svoja stručna akademska zvanja, ostane u lepom sećanju.

Naše diplomce su pozdravili emeritus prof. dr Života Radosavljević, koji im je poželeo dobrodošlicu i uputio im je poziv da se uvek vrate svojoj kući, svom Fakultetu, koji ih radosno čeka da primi vesti o svim velikim i malim životnim uspesima, kao i Dekan Fakulteta, prof. dr Milan Radosavljević. On je u nadahnutom govoru diplomce podsetio na studentske dane, i to u godini jubileja u kojoj naše ustanove obeležavaju desetogodišnjicu od osnivanja. Istakao je da su svi zaposleni u ovim institucijama, Fakultetu za poslovne studije i pravo i Fakultetu za strateški i operativni menadžment, ponosni što promovišu svoju novu generaciju diplomaca, pa je region Balkana bogatiji za 289 novih svršenih diplomaca iz oblasti prava, ekonomije, menadžmenta, menadžmenta bezbednosti, inženjerskog menadžmenta i informatike, i za 18 mastera nauka navedenih oblasti. Prof. Radosavljević je diplomcima zahvalio na poverenju i obećao da će Fakultet nastaviti da radi na tome da zadrži svoje mesto cenjenog člana domaće akademske zajednice, da će svoje liderstvo u inovacijama, koje su Fakultet u prethodnim godinama krasile, nastaviti da razvija, što će za krajnji ishod imati još kvalitetnije obrazovanje. Dekan je istakao da diplome koje su danas uručene samo predstavljaju dozvolu da se i dalje uči, jer jedino je to put ka stvaranju jedinog ličnog kapitala koji vam niko ne može oduzeti – znanja.

U daljem programu diplomce su pozdravili asistenti Fakulteta, koji su ispričali nekoliko anegdota sa studija, učenici Srednje škole Ušće iz odeljenja Trstenik, a u svoju zahvalnost za posvećenost studentima, u ime diplomaca, iskazao je i predstavnik svršenih studenata.

Diplomcima Fakulteta za poslovne studije i pravo, nakon vremena u kome smo ih dobro upoznali, svakoga lično i svakoga po svojoj posebnosti, u trenucima kada su se novim znanjima sa nama radovali, kao i u onima kada su se na nas zbog nekog propuštenog roka, visokog kriterijuma ili stalnih inovacija ljutili, želimo  da nastave da stiču nova znanja i na taj način rade na svom profesionalnom i ličnom razvoju! Čestitamo!

Neke od slika sa svečanosti dodele diploma možete pogledati u našoj galeriji, a sve slike sa ovog događaja možete pogledati i na našem Facebook profilu, klikom  ovde