GOSTUJUĆE PREDAVANJE NA TEMU: Taktika detektivske delatnosti
30/11/2017
Fakultet na obeležavanju 80 godina diplomatskih odnosa Srbije i Irana
01/12/2017
Prikaži sve

Danas su, u okviru praktične nastave predmeta Engleski jezik 4, naši studenti, zajedno sa svojom nastavnicom Biljanom Vasev, bili deo interesntnog događaja – u event prostoru “Fabrika Beograda”, prisustvovali su predavanju mr Marka Burazora, poslovnog konsultanta i autor knjiga „Naučite jezik kojim ceo svet govori (Neverbalna komunikacija na delu)“ i „Razlike među kulturama (Neverbalna komunikacija II)“, trenera komunikacije i poslovnih veština. Marko je u svom izlaganju govorio o značaju i važnosti govora tela, kako da bolje razumemo šta nam drugi govore svojom neverbalnom komunikacijom, a i o tome kako mi možemo da popravimo naš govor tela da bismo ostvarili kako komunikacijske tako i poslovne, emotivne i druge ciljeve.

Osnova našeg života i zajednice je komunikacija – verbalna i neverbalna. Svega 7% naše celokupne komunikacije se odvija putem reči, odnosno verbalno, dok zapanjujućih 93% komunikacije je neverbalno. Nekada je važila ona izreka: “Koliko jezika govoriš toliko vrediš.”

U današnje vreme je možda najbitnije znati jezik kojim ceo svet govori, a to je jezik svega onog što smo rekli, samo ne rečima, već govorom tela. Ova interesantna tema nije mogla da se završi bez interesantnih pitanja i diskusija u koja su se aktivno uključili i naši studenti.

“Najvažnija stvar u komunikaciji je da čujemo ono što nije rečeno” – Peter Draker.