KONKURS ZA RADNO MESTO: RAČUNOVOĐA
19/12/2018
MNK “Stradanje Srba, Jevraja, Roma i ostalih na teritoriji bivše Jugoslavije – opasnost istorijskog revizionizma”
18/01/2019
Prikaži sve

“Sex and The Queen, Shakespeare and the Law – and Brexit Means Brexit – followed &/ interrupted by a discussion” je naziv gostujućeg predavanja koje je na Fakultetu za poslovne studije i pravo i Fakultetu za informacione tehnologije i inženjerstvo održano 17.12.2018. godine. Naši studenti su imali priliku da čuju puno intersantnih podataka koji su vezani za Britaniju i britansku kulturu. O tome nam je govorio profesor književnosti MA Jonathan Boulting.

Bilo je jako zanimljivo slušati o Šekspiru, o ogromnom uticaju koji ima kraljica na britansku naciju, kao i o prednostima i manama Brexita i diskutovati o tome da li će se to stvarno i dogoditi. Studentima je naročito bio zanimljiv “kult kraljice”, pa su na tu temu imali brojna pitanja.

Gdinu Jonathanu Boultingu je uručena zahvalnica od strane Dekana Fakuleta za poslovne studije i pravo i Dekanke Fakuleta za informacione tehnologije i inženjerstvo, a neki od studenata su i posle završenog predavanja imali želju da nastave razgovor sa ovim interesantnim predavačem.

Kako smo svesni važnosti znanja engleskog jezika trudimo se da ovakvi časovi postanu tradicija našeg fakulteta.