Gostujuće predavanje na temu: Od visokih ka niskim troškovima – od malog ka velikom profitu
17/10/2016
Gostujuće predavanje na temu: Metoda DNK analize u sudskom postupku
21/10/2016
„Gaudeamus igitur,
iuvenes dum sumus !
Vivat Academia,
Vivant professores,
Vivat membrum quodlibet,
Vivant membra quaelibet,
Semper sint in flore !”
„Radujmo se
dok smo mladi !
Živela Akademija
Živeli profesori
Živeo svaki đak
Živeli svi đaci
Neka uvek budu veseli!”

U sedištu Fakulteta, u Beogradu, 15.10.2016., promovisana je nova generacija diplomaca naša dva Fakulteta. Uz studentsku himnu „Gaudeamus Igitur” („Radujmo se!”) osnivač Fakuleta za poslovne studije i pravo i Fakulteta za strateški i operativni menadžment, emeritus prof. dr Života Radosavljević se obratio našim diplomiranim pravnicima, ekonomistima, menadžerima bezbednosti i inženjerima menadžmenta, njihovim ponosnim roditeljima, sestrama i braći, momcima i devojkama kao i njihovim prijateljima. Profesor Radosavljević je istakao, da su svi današnji slavljenici deo Integrisanog obrazovnog sistema, koji već sada okuplja naraštaje od onih najmanjih, u predškolskoj ustanovi “Kosta Vujić”,pa do doktora nauka na naša dva Fakulteta. Podsetio je na same početke rada naših Fakulteta, kada, kako je rekao: ”… nismo imali ništa, osim želje i ideje da nešto napravimo, a često novac i ideja nisu dovoljni ukoliko ne postoji želja!” Ta želja je nesumljivo postojala i uz pomoć studenata i njihovih profesora, danas i ja ponosno stojim ispred ovog svečanog skupa. To će biti naša vodilja i za sve sledeće generacije koje dolaze ali i za sve zaposlene u okviru našeg obrazovnog sistema…. Verovali ste nam, a mi se nadamo da nismo izneverili naša očekivanja”, rekao je emeritus dr Radosavljević.

U nastavku programa gostima, poštovanim diplomcima se obratio i dekan Fakulteta za poslovne studije i pravo, prof. dr Milan Radosavljević. „Antički Grci su govorili da se ni jedan ozbiljan posao ne može uspešno započeti i završiti bez protoka jedne Olimpijade, tj. bez protoka bar četiri godine… I kroz istorijska podsećanja, kao mala evropska država počeli smo skromno svoj društveni život na Balkanu, kao zemlja nepismenih – ali časnih i poštenih seljaka. Zemlja koja je 1885.godine imala samo 45 advokata i 11 lekara… Obrazovanje i želja za napretkom nas je podigla…. Pred početak Velikog rata, bili smo zemlja velikih naučnika i obrazovanih ljudi, na koje danas, sa ove vremenske distance treba da budemo ponosni…. A bilo je potrebno da sledimo svoje srce, koje nas je uvek vodilo na pravi put. Ali tu nastaje i mali problem, jer srce ne bira uvek najlakši put, već put kojim se mora ići. Treba verovati, verovati u ciljeve koje smo zacrtali, verovati u sebe.Slava je ono što se mora osvojiti, ali se čast nikada ne sme izgubiti.”

Dekan, prof. dr Milan Radosavljević, poželeo je našim diplomcima da budu svoji, časni i slobodni. “U jednoj sličnoj situaciji, stojeći pred svršenim studentima Oksforda, Vinston Čerčil je rekao u jednom od najkraćih govora u istoriji:„Never give up!” („Nikad je odustajte!”), što bi i bila jedna od poruka današnjoj generaciji diplomaca.

„Budite elita, uhvatite slavu, sačuvajte čast i nikada ne odustajte!… Budite isti, budite posebni, budite slobodnii, budite samo svoji” – poželeo je današnjim diplomcima  prof.dr Milan Radosavljević.

U nastavku programa sa kratkim formama, recitacijama, skečevima, anegdotama i muzičkom interpretacijom, predstavili su se i naši najmlađi, polaznici Predškolske ustanove “Kosta Vujić”, učenici Osnovne škole „Kosta Vujić”, Srednje pravno-ekonomske škole, kao i sadašnji studenti i zaposleni na Fakultetu.

Sve fotografije sa ove dodele diploma možete pogledati na našoj Facebook strani.

Galerija fotografija