Skupom “Da se večno pamti” obeležili smo 20. godina od Agresije NATO na Srbiju / SRJ

Obeležavanje 20 godina od Agresije NATO-a
13/03/2019
Reportaža o skupu “Da se večno pamti”
26/03/2019
Prikaži sve

Fakultet za poslovne studije i pravo i Fakultet za informacione tehnologije i inženjerstvo Univerziteta “Union – Nikola Tesla”, Beograd su u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Klubom Generala i Admirala, organizovali  dan sećanja na NATO agresiju pod nazivom “Da se večno pamti”.

Tema dana sećanja je zainteresovala veliki broj studenata i profesora i saradnika u nastavi, a prisutnima su se obratili učesnici u odbrani koji su nam preneli iskustva i svoje poglede na 78 dana rušenja naše zemlje. Naš uvaženi gost, prof. dr Branko Krga, general pukovnik u penziji, pričao o političkoj pozadini ovih akcija, general Ljubiša Diković o strategiji odbrane naše vojske, general major u penziji Slobodan Petković o posledicama bombardovanja osiromašenim uranijumom, a naš prof. dr Miodrag Gordić, general major u penziji, preneo nam je iskustva u rukovođenju PVO.

Večno ćemo pamtiti 78 tragičnih, tužnih i nepravednih dana za našu zemlju, a Fakulteti će nastaviti započetu praksu da ove dane obeležavaju, sa poštovanjem na žrtve agresorskih akcija i željom da dan obeležavanja NATO agesije preraste u tradiciju.