SPSSM2019 “Savremeni problemi i moguća rešenja strategije i strategijskog menadžmenta”

SPSSM2019 “Savremeni problemi i moguća rešenja strategije i strategijskog menadžmenta”
23/02/2019
Obeležavanje 20 godina od Agresije NATO-a
13/03/2019

Dana 05. marta 2019. godine u organizaciji Fakulteta za informacione tehnologije i inženjerstvo (FITI) i Fakulteta za poslovne studije i pravo (FPSP), Univerziteta “Union – Nikola Tesla” u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije,  uspešno je realizovan treći po redu nacionalni naučni skup pod nazivom “Savremeni problemi i moguća rešenja strategije i strategijskog menadžmenta”.   

U okviru realizacije navedenog naučnog skupa, aktivno učešće su uzeli univerzitetski profesori, eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva i budući doktorandi, koji su u formi dijaloga diskutovali o savremenom pristupu i mogućim rešenjima iz domena strategije, strategija bezbednosti i strategijskog menadžmenta. Osnovni cilj naučnog skupa je bio da autori radova, ali i ostali učesnici, iznesu sopstvene stavove i rezultate istraživanja kao i da kroz konstruktivan dijalog ponude određena savremena i moguća rešenja implementacije strategije i da daju određene naučne i stručne preporuke za dalji razvoj navedene oblasti. Za navedeni naučni skup prihvaćeno je 25 radova. Svi prihvaćeni radovi su dobili pozitivne recenzije i uspešno su prošli softversku proveru autentičnosti i biće objavljeni u vidu posebne monografske publikacije.

U ime oba fakulteta, naučnog i organizacionog odbora, zahvaljujemo se svim učesnicima, poštovanim profesorima, koleginicama i  kolegama, dragim gostima i studentima na aktivnom učešću i podršci.