U petak 14. oktobra u prostorijama Fakulteta za poslovne studije i pravo održana je Šesta naučno-stručna konferencija pod nazivom „Održivi razvoj i zaštita voda (pravo, ekonomija i menadžment)“, koji organizuju Fakultet za poslovne studije i pravo, i Fakultet za informacione tehnologije i inženjerstvo, Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda.
Konferenciju je otvorio Dekan Fakulteta za poslovne studije i pravo prof. dr Milan Radosavljević. U uvodnoj i pozdravnoj reči istakao je značaj održavanja ove konferencije i da će Fakulteti organizatori na ovaj način u budućnosti nastaviti da podižu svest o očuvanju voda. Takođe, Dekan je naveo podatke o rezultatima prethodnih 5 konferencija na kojima je objavljeno 116 radova, a da će ove godine biti objavljeno preko 40 radova.
Po otvaranju konferencije, usledilo je obraćanje partnera iz inostranstva i prigodan program učenica Srednje škole UŠĆE iz Beograda - na temu zaštita voda, a potom i izlaganje plenarnih radova.
U realizaciji i organizaciji ovogodišnje konferencije svoju podršku su pružile relevantne domaće i međunarodne institucije kao što su: SUPERLAB iz Beograda (sponzor konferencije), Biznis akademija Smilevski, iz Republike Severne Makedonije, Međunarodna Savska Komisija, iz Republike Hrvatske, Međunarodna komisija za očuvanje reke Dunav (ICPDR), iz Austrije, Agencija za zaštitu životne sredine.